Studietur til Gdansk
Den endelige deltagerliste kommer på 1. april >>
LinkedIn:
Find Midtjysk Lederforum på LinkedIn >>
Kontaktperson:
Susanne Karstensen, Midtjysk Lederforum: +45 20 64 85 40
Onsdag den 2. april
Kl. 16.30: Mødetid og registrering i Billund Lufthavn
Udlevering af praktisk info og materiale til turen
OBS: Den angivne mødetid er 2 timer før afgang. Så har du nemlig god tid til at nyde en sandwich inden afgang (i et afmærket område i afgangshallen). På flyet serveres kaffe/te og kage. Der serveres ikke anden aftensmad.
Alle checker ind ved selvbetjeningsautomaterne i Billund og printer sit boardingkort i samme ombæring. Man går derefter til én af de mange Self Service Bagdrop og følger fremgangsmåden vist på skærmen (Scan boardingkortet og maskinen udskriver dit bagagemærke, som du selv sætter på kufferten og scanner. Din bagage sendes herfra til Gdansk, og du er nu klar til at gå til security).
Kl. 18.30: Afgang fra Billund Lufthavn
Kaffe/te og sødt på flyet
Kl. 19.40: Ankomst Gdansk
Bagagen tages med ud i egen bus (busnr. fremgår af dit navneskilt)
Check-ind på hotellet
Radisson Hotel & Suites Gdansk
Chmielna 10, Gdańsk, 80-748, tlf. +48 (58) 600 28 88
Dit nøglekort ligger klar til udlevering i lobby’en
Torsdag den 3. april
Morgenmad på hotellet
I morgenmadsrestauranten på 1. sal
Kl. 08.15: Ordinær generalforsamling og mini-konference
Foregår på hotellet i mødelokalet på 1. sal.
Ordinær generalforsamling;
Dagsorden ifølge vedtægterne:
1. Valg af dirigent.
2. Formandens beretning om foreningens virksomhed i det forløbne år til godkendelse.
3. Forelæggelse af revideret regnskab til godkendelse. Regnskabet kan ses via dette link.
4. Fastlæggelse af kontingent.
5. Valg af bestyrelsesmedlemmer, jf. §8
6. Valg af bestyrelsessuppleanter, jf. §8
7. Valg af statsautoriseret revisor.
8. Behandling af indkomne forslag.
9. Eventuelt
Forslag som af medlemmerne ønskes behandlet på den ordinære generalforsamling skal være indleveret skriftligt til formanden for bestyrelsen senest 4 uger før generalforsamlingens afholdelse.
Indkomne forslag offentliggøres på foreningens hjemmeside senest 2 uger før generalforsamlingen.
MINI-KONFERENCE
Kl. 9.00 – 09.30
Polen i et geopolitisk og forretningsmæssigt perspektiv
v. Nina Hvid Enevoldsen, chef for Den Danske Ambassades Handelsafdeling i Warszawa
Nina vil gøre os klogere på Polens udvikling, både historisk, geopolitisk og sikkerhedspolitisk. Derudover vil hun komme ind på Polens rolle i Europa og landets EU-formandskab
PAUSE
Kl. 10.00 – 10.30
The history and the development of Gdansk
v. Ms. Ewa Jagodzinska, Head of Division, The Marshall of Pomerania Office
Vi får et indblik i Gdansk’ historie, udvikling og forretningsmuligheder.
Kl. 10.30 – 10.45:
En dansker i Polen gennem 20 år (video)
v. Jens Chr. Møller, Eryk
Jens Chr. Møller har i mere end 20 år været aktiv i Polen. Jens Chr. fortæller om, hvorfor valget i sin tid faldt på Polen og om udviklingen igennem årene, ikke mindst når vi taler arbejdskraft.
Kl. 10.45 – 11.30:
En dansk virksomheds erfaringer i Polen
v. Mikael Rye Kristensen, Vice President – Global Manufacturing (Europe), Global Operations hos KK Wind Solutions A/S
Kl. 11.45 – 12.45: Frokost på hotellet
Kl. 13.00: Afgang fra hotellet til de 2 spor (alle deltager i eet spor)
Se dit spor og bus på din keyhanger
SPOR 1: DANSKE VIRKSOMHEDER I POLEN: FLÜGGER OG JYSK
To markante danske virksomheder, Flügger og JYSK, har for alvor slået rødder i Polen og er ikke bare til stede – de er en integreret del af landets økonomi med produktion, administration og detailhandel. På sporet bliver vi klogere på, hvad der har gjort, at de to virksomheder har valgt Polen, og vi får indsigt i de udfordringer og muligheder, de møder på det polske marked. Hvordan navigerer de i Polens forretningsklima, og hvad betyder det at have base i dette hjørne af Østeuropa?
Flügger Group er en international koncern med afsæt i Norden. Den årlige omsætning er på cirka 2.200 mio. DKK. Virksomheden er børsnoteret og har ca. 1.600 medarbejdere. I Gdansk producerer Flügger tapet og filt, ligesom der også produceres mindre mængder maling. Fabrikken blev taget i brug i 2010. Sporet afholdes på Flüggers fabrik, hvor vi også får en rundvisning i produktionen.
JYSK har haft en markant vækst i Polen siden åbningen af sin første butik i Gdańsk i 2000. I 2024 havde JYSK 313 butikker i Polen, hvilket gør landet til en af de største markeder for kæden. Målet er at nå 500 butikker. Piotr Padalak, som er Country Director hos JYSK i Gdansk, fortæller historien om JYSK’ etablering i Polen, om virksomhedens strategi for at opnå en endnu stærkere position på det polske marked og om, hvorfor Polen er et foregangsland indenfor retail. Derudover bliver vi klogere på, hvordan det er at drive virksomhed i Polen sammenlignet med Danmark. Piotr Padalak har studeret og boet i Danmark i en årrække og taler flydende dansk.
Køretid til FLÜGGER: Ca. 35 minutter.
SPOR 2: FOKUS PÅ ARBEJDSKRAFT FØR OG NU
De berømte Gdańsk-aftaler blev underskrevet den 31. august 1980 i Historic BHP Hall, hvor dette spor kommer til at foregå. Glæd dig til at mærke historiens vingesus i lokalet, når vi får hele historien om de dramatiske begivenheder og arbejdernes strejker på skibsværftet i Gdansk. Alt sammen en del af kampen mod kommunismen og for demokratiet, som i sidste ende førte til en aftale mellem arbejderne og den polske regering med Lech Walesa i front. Den danske konsul i Gdansk, Julian Skelnik fortæller om begivenhederne og deres store betydning for nutiden, ikke mindst når vi taler arbejdskraft. Dette fører os videre til et kig på EuroSkills, hvor Polen var vært i 2023:
EuroSkills i Polen og Danmark
Initiativet til WorldSkills blev taget efter 2. Verdenskrig, som en del af en fredsstrategi i Europa. Siden kom EuroSkills til som en europæisk pendant hertil. Direktør Henrik Kjeldsen, EuroSkills2025 i Herning, tager os med tilbage i tiden og fortæller historien; om udviklingen inden for arbejdskraft indenfor Skills-områderne, om hvad der dannede baggrund for at Danmark i 2019 byder ind på at hoste EuroSkills og hvad man i Danmark ønsker at bruge det til politisk.
Derefter fortæller den tidligere direktør for EuroSkills2023 i Gdansk David Solak om Polens incitament til at være værter for EuroSkills, hvilke udfordringer de måtte tackle i processen, hvilket aftryk eventet fik sat ift. faglært arbejdskraft samt deres udbytte af værtskabet. David Solak er netop blevet ansat som CEO for EuroSkills2027, så han kigger ligeledes fremad mod et nyt værtskab.
I løbet af sporet bliver der tid til på egen hånd at kigge på udstillingen i lokalerne.
Retur til hotellet: Netværkstid og tid på egen hånd
Kl. 18.00: Afgang fra hotellet i busser
Festaften på Olivia Star Top
En helt unik oplevelse venter, når vi skal nyde en festmiddag på 34.etage i Olivia Star Top. Olivia Star er den højeste bygning i det nordlige Polen og herfra er der den mest spektakulære udsigt over de tre byer Gdańsk, Gdyniaog Sopot samt Gdańsk-bugten og Hel-halvøen.
Kl. 23.30: Busserne kører retur til hotellet og midtbyen
Fredag den 4. april
Kl. 07.00: Morgenmad på hotellet
Check-ud og aflevering af bagage (tjek din keyhanger)
Afgang fra hotellet
Se din aktivitet, afgangstidspunkt og evt. gruppenr. på din keyhanger
Guidet gåtur med fokus på arkitektur og byudvikling
Afgang kl. 09.30 – se dit gruppenr. på din key hanger
Gdansk – også kaldet Østersøens Perle – byder på alt fra gotiske kirker til moderne kulturhuse og er således et imponerende eksempel på, hvordan arkitektur, historie og fremtid kan smelte sammen i en charmerende bymidte. Den guidede gåtur fører os vidt omkring, bl.a. til den gamle bydel, hvor de smukke, farverige bygninger ligger som perler på en snor. Over 80% af Gdansk blev bombet under 2. verdenskrig, så de fleste bygninger man finder i ”Den gamle by” er ikke originale, men er nænsomt genopbygget. På turen passerer vi bl.a. også Den Gyldne Port, som er én af byens smukke byporte samt den enorme Maria Kirken, som er én af verdens største murstenskirker. Glæd dig til en skøn gåtur i den charmerende by. Tjek vejrudsigten – og husk godt fodtøj.
Besøg på havnen i Gdansk
Afgang kl. 09.00 fra hotellet
Havnen i Gdańsk er en af de største og vigtigste havne i Østersøregionen. Den har en lang historie, der går tilbage til middelalderen, hvor Gdańsk var en central handelsby i Hanseforbundet. I dag er havnen et moderne knudepunkt for international skibsfart og handel og har en årlig godsomsætning på over 68 millioner tons (2023). Vi besøger Port of Gdansk, hvor Account Manager Michał Stupak tager imod og fortæller om havnens historie og udvikling. Derefter kører vi rundt i bus på dele af havnen og ser området med egne øjne. Turen indebærer ligeledes et besøg i Harbour Master’s Office Tower, som er et karakteristisk vartegn i Gdańsk, hvorfra der er et flot udsigt ud over havnen og byen.
Tid på egen hånd
Har du valgt tid på egen hånd, anbefaler vi:
Et besøg på 2. Verdenskrigsmuseet. Museet vækker på helt enestående vis historien til live gennem imponerende udstillinger og moderne interaktive elementer. Museet, der åbnede i 2017, fortæller udover den overordnede historie om krigen, også om dens konsekvenser for almindelige menneskers liv og hverdag. Afsæt min. et par timer til besøget, husk at tilkøbe audioguide.
Eller tag på en sejltur fra havnen til Westerplatte, hvor 2. Verdenskrig startede. En smuk og historisk tur på Motława-floden gennem Gdańsk havn, hvor man kan nyde udsigten over byens gamle kraner, skibsværfter og moderne havnefaciliteter. Ved Westerplatte kan man udforske mindesmærket og ruinerne af den gamle polske militærpost.
Kl. 12.30: Frokost på Brovarnia Restaurant
Szafarnia 9, 80-755 Gdansk
Vi slutter turen af med traditionel mad, hyggelig stemning og nybrygget øl fra eget bryggeri, når vi skal nyde frokosten fredag i restaurant Brovarnia midt i byen.
Kl. 14.15: Afgang mod lufthavnen
Se busnr. på dit navneskilt
Kl. 14.45: Ankomst Gdansk lufthavn
Kl. 16.50: Afgang mod Billund Lufthavn
Der serveres let forplejning på turen
Kl. 18.00: Ankomst Billund Lufthavn
Der tages forbehold for ændringer.
Se deltagerliste her >>